Yeni teknoloji, eğitimde yeni öğretim yöntemlerini denemek ve geliştirmek için harika bir fırsat olabilir. Bu makale, okullarda teknoloji kullanmanın avantajlarını ele alıyor. Teknolojiyi kullanma nedenleri arasında, birkaç öğretmen ve araştırmacı tarafından önerilen bazılarını sunuyoruz:
Eşitlik: Tüm ülkelerde okullar arasında büyük bir eşitsizlik var. Devlet okulları arasında bile, diğerlerinden daha fazla kaynağa sahip okullar vardır. Yeni teknolojilere erişimi olan öğrencilerin öğrenme sürecinde önemli beceriler ve avantajlar geliştirme şansı artabilir.
Motivasyon: Sürekli geri bildirim yoluyla, teknolojik araçlar birçok öğrenciyi daha fazlasını öğrenmeye motive eder.
Sosyallik: Çıraklar arasında sosyal yakınlık için fırsatlar yaratmak, BT kullanmanın bir başka avantajıdır.
Zaman ve mekanı genişletme imkanı: Öğrenci ders materyallerine ve öğretmenin sunduğu bilgilere% 100 internet üzerinden erişebilir. BT, her yerde, her zaman öğrenmeye izin verir. Ders süresinin kısa olduğunu unutmayın.
Anlama derinliği: Etkileşimli simülasyonlar ve resimler aracılığıyla, bir kavramın daha derinlemesine anlaşılması sağlanabilir. Aynı araçlara erişim sayesinde öğrenciler kavramları kendileri için deneyebilirler.
Yeni öğrenme: Yeni teknolojiler, öğrencilerin projeler aracılığıyla kendileri için öğrenmelerini sağlar. Ayrıca BT aracılığıyla yakın ilgi alanları da oluşturabilirler.
Kendini ifade etmek için yeni medya: Öğrenciler çalışmalarını yeni teknolojiler aracılığıyla tanıtabilirler: PowerPoint ile çalışmaları sunma, sözlü sunumu kaydetme / düzenleme, dijital fotoğrafçılık, video, gazete veya günlük, okul radyosu veya TV istasyonunu web üzerinden düzenleme, bir sentezleyicide müzik besteleme, bir web sitesi oluşturma, oluşturma bir blog vb.
İşbirliğine dayalı öğrenme: Bazı araştırmacılara göre, yeni dijital dünyada, fiziksel olarak yakın bile olmayan diğerleriyle projeler üzerinde işbirliği içinde çalışma yeteneği hayati bir beceridir. Bu, yeni araçlar kullanılarak yapılabilir: web, e-posta, anlık mesajlaşma ve cep telefonu. Öğrenciler evde tek başlarına çalışmak yerine, istedikleri zaman ve yerde küçük gruplar halinde çalışabilirler.
Küresel iletişim: Öğrencilerin dünya görüşü genişletilebilir çünkü yeni teknolojiler dünya çapında sıfır maliyetle iletişimi mümkün kılar. Örneğin, İnternet video konferansa izin verir. Araştırmacıların, doğrudan diyalog ve işbirliği yoluyla diğer kültürleri anlamanın önemini vurguladığını belirtebiliriz.
Bireysel zaman: Bilgi teknolojileri, öğrencilerin etkinliklerini zamanlarına ve organizasyonlarına göre daha kişisel bir şekilde düzenlemelerine olanak tanır. Başkalarını rahatsız etmeden zor dersleri tekrar edebilir ve ilginç buldukları konuları keşfedebilirler.
Kişisel üretkenlik: Öğrencilerin diğer çalışanların yanı sıra yazmak, okumak, iletişim kurmak, organize etmek vb. İçin üretkenlik araçlarına ihtiyaçları vardır. Böylelikle kişisel bilgisayarlar gibi araçlar faaliyetleri daha etkili hale getirir.
Düşük maliyet: Web’deki ücretsiz ve açık araçların kullanılmasıyla, öğrenci pahalı çalışma materyalleri ile masraflarını azaltabilir. Birçok materyal eğitim toplulukları tarafından oluşturulur ve web’de ücretsiz olarak paylaşılır.
Bunlar, günümüz okulunda teknolojinin önemli olmasının gerekçelerinden bazılarıdır.
Marco Antonio Bomfoco, ömür boyu sürecek bir dil ve hikaye anlatma meraklısı ve herkes için kaliteli eğitimin tutkulu bir savunucusudur. Güney Brezilya’da yaşıyor. Marco’ya http://marcobomfoco.blogspot.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Makale Kaynağı: https://EzineArticles.com/expert/Marco_A._Bomfoco/37974